top of page
Caută

Zece locații încântătoare din județul Argeș

Poza scriitorului: Traveler SoulsTraveler Souls

Cerdacul Stanciului

În cazul în care vă doriți o escapadă în natură, la munte, vă simțiți atrași de istoria locului sau doar vreți să explorați zona urbană, în continuare găsiți toate aceste posibilități listate într-un scurt, dar cuprinzător ghid de călătorie destinat județului Argeș.

Noi le-am vizitat cu drag, ne-am mai întoarce la respectivele locații și vrem să împărtășim detalii și cu voi.


1. Vila Florica – această frumusețe veche de aproape două secole, construită în stil neoromânesc, se înalță maiestuos pe dealurile orașului Ștefănești. Reprezintă unul dintre cele mai magnifice domenii boierești ale țării și conacul unde a locuit cea mai importantă familie de oameni politici români, cu rol decisiv în formarea României moderne – familia Brătianu.



2. Canionul Valea lui Stan – este unicul canion amenajat turistic din Munții Făgăraș, iar împreună cu Canionul Șapte Scări, constituie singurele canioane amenajate din România.

Traseul (marcaj punct roșu, durată aproximativă 5 ore) este impresionant, cu scări metalice amenajate de-a lungul văii înguste, aventură ce vă va crește cu siguranță nivelul de adrenalină, precum și admirația, respectul pentru natură.



3. Mănăstirea Curtea de Argeș – construcție ortodoxă construită în secolul al XVI-lea de către domnitorul Țării Românești, Neagoe Basarab.

Pe lângă aceasta, mănăstirea cuprinde în ansamblul său Catedrala Arhiepiscopală Regală, unde sălășluiesc rămășițele pământești ale membrilor Casei Regale a României, printre care Regele Mihai I, Carol al II-lea, Reginele Ana și Elena.



4. Cetatea Poenari – unul dintre cele mai importante obiective turistice ale României.

Situată între Barajul Vidraru și Curtea de Argeș, la o altitudine de 850 metri, este o fortăreață reconstruită în timpul domnitorului Vlad Țepeș cu scopul de a-l proteja de invazia turcilor.

Pentru a ajunge sus de tot, la cetate, va trebui să parcurgeți prin pădure nu mai puțin de 1480 de trepte.

Vă dorim spor la urcare și vă încurajăm să o vizitați!



5. Satul Sătic – aparține de comuna Rucăr. Se află între culmile Munților Iezer-Păpușa și Piatra Craiului și este un sat reprezentativ al tradiției românești, copleșit de măreția naturii.

Constituie o poartă către Parcul Național Piatra Craiului, de unde se pot starta drumeții către obiective fascinante ale Munților Piatra Craiului, dintre care amintim Cerdacul Stanciului, Marele Grohotiș, Peștera Stanciului.



6. Barajul Vidraru – a fost creat începând cu anul 1960, construcție ce a durat 6 ani, cu scopul prevenirii inundațiilor, situându-se la nivel mondial pe locul 27 ca mărime.

Lacul de acumulare format – Lacul Vidraru – este exploatat turistic, organizându-se regulat plimbări cu vaporașul. Este un loc potrivit pentru practicarea canotajului și activităților cu jet ski, iar per total, o zonă unde vă puteți bucura de aerul răcoros și admira natura.



7. Orașul Pitești – reședința de județ și cel mai mare oraș al județului Argeș. Cu toate că a fost puternic afectat de era comunistă, puține clădiri istorice rămânând neatinse, acest lucru nu schimbă faptul că rămâne unul dintre cele mai vechi orașe de pe teritoriul României, urme ale existenței umane în zonă datând încă din perioada paleolitică.

Astăzi, în Pitești ne putem bucura de o pădure situată nu departe de centrul orașului – Pădurea Trivale. De asemenea, există parcuri (cele mai semnificative fiind Parcul Lunca Argeșului și Parcul Ștrand) frumos amenajate, zone perfecte pentru plimbări cu barca, alergare, plimbări cu bicicleta sau cu rolele, pentru practicarea tenisului sau a jocului de badminton.



8. Muzeul Golești – fostă reședință a familiei de cărturari cu același nume, construită în anul 1640, servindu-le drept locuință timp de câteva secole. Familia Golești a avut o importanță capitală în dezvoltarea educației pe aceste meleaguri.

Pe lângă Conacul Goleștilor, mai putem vizita muzeul etnografic în aer liber care cuprinde gospodării țărănești, o biserică, o școală, ateliere meșteșugărești…un spațiu năpădit de copaci, flori, verdeață, cu aspect de sat autentic românesc.


Muzeul Golesti

9. Cheile Dâmbovicioarei – cu o răbdare impresionantă, râul Dâmbovicioara a săpat în stâncă un culoar lung și îngust de aproximativ 3 km și ne-a dăruit un peisaj splendid, cu stânci abrupte și ascuțite.

Există câteva zeci de peșteri în zonă; cele mai cunoscute sunt Peștera Dâmbovicioara, Peștera Dracilor, Peștera Colțul Surpat, Peștera Uluce.


10. Orașul Câmpulung Muscel – Prima reședință a Țării Românești.

Este un oraș mic, cochet, presărat cu clădiri vechi și cu un bulevard denumit pentru multă vreme, “Pardon”, datorită deselor ciocniri între plimbăreți boemi ce-și exprimau de îndată scuzele.



 

Distribuie articolul:

220 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
bottom of page