top of page
Caută

Cu bicicleta pe străduțele Barcelonei

Poza scriitorului: Traveler SoulsTraveler Souls

Lleva, llévame en tu bicicleta

Óyeme, Carlos, llévame en tu bicicleta...


Când ne amintim de acest minunat oraș, melodia binecunoscutei soliste de muzică latină despre plimbările cu bicicleta nu încetează să ne vină în minte...


Draga noastră Barcelona...pe străduțele tale ne-am plimbat neobosite o zi întreagă!

Pe bicicletă te-am cunoscut, oraș catalan!


Barcelona, Spania

Întinsă între auriile plaje ale Mediteranei și colina Montjuïc, Barcelona reprezintă orașul cu una dintre cele mai colorate personalități, personalitate ce izbucnește la fiecare experiență de care turiștii au parte.

Sute de cafenele, cluburi, baruri și restaurante întâmpină turistul cu spirit tânăr și aventurier, viața nocturnă devenind o mică parte din ce înseamnă Barcelona.

Este capitala comunității spaniole autonome Catalonia, precum și cea mai progresistă locație a Spaniei, cu artă, modă și experiențe culinare ieșite din comun.

Pe lângă acestea, există numeroase opțiuni și pentru momentele când soarele e sus, sus pe cer, și anume vizitarea unor obiective turistice variate, la care se poate ajunge atât cu mijloacele clasice de transport, cât și cu bicicleta. Există nenumărate trasee pentru bicicletă în Barcelona, de care noi am vrut să profităm din plin.

Ca orice comunitate care vrea să-și promoveze infrastructura, au creat și posibilități de a închiria biciclete.



Odată cu instalarea unei aplicații pe smartphone, devine simplu să închiriem biciclete pe care le găsim în locuri special amenajate.


Cu bicicleta prin Barcelona

Am ales, însă, opțiunea de a închiria bicicletele de la gazda de pe AirBnb, pentru o sumă de aproximativ 10EUR.

Astfel, am avut avantajul de a prelua și lăsa bicicletele chiar lângă proprietatea unde am fost cazate, neîngrădite de nicio oră fixă.

Importante sunt, însă, și obiectivele pe care le-am vizitat în timp ce ne perindam cu bicicleta în Barcelona.

Așadar, haideți să purcedem, suite fiind pe bicicletă, către câteva locații.


Plaja Barceloneta – Găzduind, în trecut, fabrici și case rudimentare care aparțineau pescarilor locali, această plajă a fost creată în secolul al XVIII-lea, iar astăzi a devenit un loc al relaxării și socializării.


Plaja Barceloneta

Jocurile Olimpice care au avut loc în anul 1992 au adus o transformare majoră a plajei Barceloneta.


Plaja Barceloneta

Cea mai importantă schimbare a fost crearea benzii Passeig Maritim de la Barceloneta, un loc ideal pentru biciclete, scutere și pietoni, unde te poți plimba liniștit pe o distanță de 3-4 kilometri.


Passeig Maritim de la Barceloneta
Passeig Maritim de la Barceloneta

Admirând câteva castele de nisip construite din nisipul fin al Barcelonetei, ne-am continuat aventura pe bicicletă.


Plaja din Barcelona

Infrastructura și cartierele orașului – Reprezintă un obiectiv în sine. Diversitatea arhitecturală a clădirilor, precum și felul în care vegetația a fost întreținută și integrată în viața citadină, ne-au uimit și ne-au determinat să continuăm pedalatul, bucurându-ne de forfota orașului.


Barcelona
Barcelona
Barcelona
Barcelona
Barcelona

Plaza de Torros Monumental – Inaugurată în anul 1914, a fost ultima arenă pentru coride a orașului, înainte ca autoritățile să interzică luptele cu tauri, acțiune ce a avut loc în anul 2010. Este o clădire influențată de stilul maur (artă mudéjar) și arhitectura bizantină, cu o capacitate de aproape 20.000 de locuri.


Plaza de Torros Monumental

Parcul Güell – Un parc încântător, plin de grădini și elemente arhitecturale unice, creat la cererea antreprenorului catalan Eusebi Güell, de unde provine și numele obiectivului.

A fost proiectat de arhitectul catalan Antoni Gaudí, un arhitect de renume mondial care a creat în stil similar alte lucrări cunoscute în Barcelona, și anume Sagrada Familia și Casa Batlló.


Parcul Güell

Ideea a fost ca parcul să ajungă un oraș-grădină, inspirat de grădinile englezești.


Parcul Güell

Lucrările au început în anul 1900, iar în primii trei ani, arhitectul s-a dedicat construirii zidurilor care înconjoară parcul, pavilionului de intrare în parc, a unui adăpost pentru mașini, străduțe și viaducte.

În ciuda dedicării arhitectului și a faptului că s-a crezut inițial că zona poate fi transformată într-un cartier rezidențial de înaltă clasă, cu vedere asupra orașului, Parcul Güell a constituit, în cele din urmă, un eșec comercial.


Parcul Güell

Cu toate acestea, stilul unic arhitectural creat de Antoni Gaudí va dăinui în amintirile noastre.


Parc de la Ciutadella – Cel mai mare parc al Barcelonei, creat din ruinele unei mari fortărețe militare din secolul al XVIII-lea, fortăreață ce a fost construită de Regele Filip al V-lea al Spaniei. Ansamblul de clădiri militare a fost demolat, iar la finalul anilor 1800, terenul a fost transformat într-un parc public.

Deși, în timp, a suferit deteriorări în urma Războiului Civil Spaniol, astăzi, parcul este înfrumusețat de clădiri istorice precum muzee, fântâna emblematică Ciutadella, Parlamentul Catalan și o grădină zoologică.


Parc de la Ciutadella

Catedral de Barcelona (sau Catedrala Sfintei Cruci și Sfânta Eulalia) – Sediu al Arhiepiscopului din Barcelona, este o măreață catedrală gotică, a cărei construcție a început în anul 1298, pe așezarea unui templu romanic. Lucrarea a fost realizată în trei etape, de-a lungul a mai mult de 150 de ani.

De-a lungul unui an, catedrala primește peste trei milioane de vizitatori datorită atât arhitecturii gotice, cât și grupului coral cu ale sale cântece îngerești.



Cartierul gotic – Cu ale sale străduțe medievale, include rămășițe ale zidului roman al orașului, trasate pe un plan labirintic cu ieșiri în piețe, dar și într-un somptuos port.


Cartierul gotic

Cu siguranță s-a observat în ultimele fotografii că ne-a prins noaptea pe bicicletă, însă momentele acestea vor rămâne întipărite în colecția noastră de amintiri.


Dacă v-a plăcut articolul, nu ezitați să ne scrieți.


Călătorie frumoasă, Traveler Souls!


 


Distribuie articolul:

31 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
bottom of page